x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii vor să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Elevii vor să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

19 Oct 2020   •   17:53
Elevii vor să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Reprezentanții acestora susțin că elevii petrec, în medie, șase ore pe zi în aceeași încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare.

Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19 deoarece ei își desfășoară activitatea într-un loc cu risc ridicat de infectare.

Reprezentanții consiliului utilizează datele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, conform cărora în a cincea săptămână de școală au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă o creștere cu 155%. De asemenea, cazurile menționate reprezintă 14,4% din totalul elevilor infectați de la începutul epidemiei.

Elevii mai spun că multe școli nu sunt pregătite pentru tranziția către orele online, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor și izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului și ar elimina necesitatea tranziției către cursurile online pentru multe unități de învățământ.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID - 19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID - 19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

 

 

×
Subiecte în articol: elevi testare Covid-19