x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câmpia Turzii: Incident cu un avion al Forțelor Aeriene. Toatea avioanele au fost oprite la sol

Câmpia Turzii: Incident cu un avion al Forțelor Aeriene. Toatea avioanele au fost oprite la sol

23 Feb 2021   •   22:38

Un avion al Forțelor Aeriene a fost implicat într-un incident. La finalizarea unui zbor de instrucție, aeronava a avut probleme cu trenul de aterizare. Echipajul nu a fost rănit, însă toate aeronavele de același tip au fost reținute la sol.

Potrivit reprezentanților MApN, o aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un incident generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare.

Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore, au precizat cei de la MApN.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor.

(sursa: Mediafax)

×