x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Belgia a inclus în zona roșie mai multe regiuni din România

Belgia a inclus în zona roșie mai multe regiuni din România

02 Aug 2020   •   12:30
Belgia a inclus în zona roșie mai multe regiuni din România

Belgia a introdus anumite regiuni din România în zona roşie, începând din 1 august, motiv pentru care persoanele care ajung pe teritoriul acestui stat sunt nevoie să intre în autoizolare și să facă un test PCR pentru infecția cu COVID-19, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară. Măsura autoizolării este de competenţa autorităţilor regionale.

Regiunile aflate în zona roșie sunt Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

Celelalte judeţe ale României rămân incluse în zona portocalie.

Persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autorităţile belgiene li se recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariţiei unor simptome ale infecţiei cu COVID-19 trebuie să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.

Informaţiile sunt disponibile la următoarele link-uri: Flandra: www.zorg-en-gezondheid.be/contactpersonen-en-reizigers; Bruxelles: coronavirus.brussels/index.php/en/; Valonia: www.aviq.be/coronavirus.html; Comunitatea germanofonă: www.aviq.be/coronavirus.html.

Începând cu 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form, fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

Eate recomandată și consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51902bruxelles.mae.ro/www.mae.ro/ şi diplomatie.belgium.be/en.

 

×