x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul României în China a făcut praf un autobuz din Beijing. Oficialul român era beat. Reacția MAE

Ambasadorul României în China a făcut praf un autobuz din Beijing. Oficialul român era beat. Reacția MAE

21 Mai 2020   •   22:25
Ambasadorul României în China a făcut praf un autobuz din Beijing. Oficialul român era beat. Reacția MAE

Ambasadorul român la Beijing, Vasilică Constantinescu, ar fi făcut praf un autobuz în Beijing, după ce a condus mașina în stare de ebrietate. Deși fapta s-a produs acum câteva săptămâni, Ministerul de Externe nu a spus nimic.

Dezvăluirea a fost făcută de către Dan Tomozei, jurnalist român care activează în China, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

Ambasadorul român la Beijing ar avea inclusiv obiceiul de a plesni fizic subordonații din ambasadă.

„Noi refuzăm tot timpul dialogul, am ajuns să avem doar vreo 10 oameni la ambasadă, de la 60 câți erau altădată. Vă dați seama ce diplomați avem aici (în China n.n.) dacă noi suntem singura țară dintre cele din Europa Centrală și de Est care a sărbătorit anul trecut, la Beijing, trei decenii de la căderea comunismului. Cine aprobă toate nebuniile astea la București?”, s-a intrebat retoric ziaristul, potrivit inpolitics.ro

Reacția MAE:

„Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele:

Cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la implicarea ambasadorului României la Beijing într-un accident de circulație, fără victime, MAE precizează că situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate. În acest moment al cercetărilor, nu pot fi oferite informații suplimentare.”

Antena3

×
Subiecte în articol: ambasadorul româniei în china