x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 26 de migranți ascunși într-un camion cu frigidere, depistați în Vama Nădlac

26 de migranți ascunși într-un camion cu frigidere, depistați în Vama Nădlac

02 Dec 2021   •   12:00
26 de migranți ascunși într-un camion cu frigidere, depistați în Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, au depistat 26 de cetăţeni din India, Pakistan și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat douăzeci și șase cetăţeni din India, Pakistan și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere. Alţi zece cetăţeni străini care se deplasau pe jos către frontiera româno-ungară au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat, miercuri, pentru formalităţi de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Italia.

În urma controlului amănunţit asupra camionului, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, douăzeci și șase de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 15 cetățeni din India, 8 din Afganistan și 3 din Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în România.

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, zece persoane care se deplasau pe jos spre frontiera româno-ungară. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: migranti nadlac