x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Școală din Capitală, în scenariul roșu: Doi profesori și un elev, confirmați cu COVID

Școală din Capitală, în scenariul roșu: Doi profesori și un elev, confirmați cu COVID

23 Sep 2020   •   20:31
Școală din Capitală, în scenariul roșu: Doi profesori și un elev, confirmați cu COVID

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din București a trecut, miercuri, în scenariul roșu, cu desfășurarea orelor în sistem exclusiv online, după ce doi profesori și un elev au fost confirmați cu Covid-19.

„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționeză Școala Gimnazială «Ionel Teodoreanu», după ce în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.), două cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Măsuri de dezinfecție a spațiilor au fost luate și la Școala Gimnazială nr. 308 și la Școala Gimnazială nr. 190, acolo unde, tot în cursul zilei de miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus.

În aceste două cazuri, doar activitățile de învățare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile.

De asemenea, primăria anunță că va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid bucuresti