x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE Bilanțul protestelor din 29/30 martie: 19 persoane arestate, 12 jandarmi răniți, bunuri distruse

UPDATE Bilanțul protestelor din 29/30 martie: 19 persoane arestate, 12 jandarmi răniți, bunuri distruse

04 Apr 2021   •   10:10
UPDATE Bilanțul protestelor din 29/30 martie: 19 persoane arestate, 12 jandarmi răniți, bunuri distruse
Sursa foto: Captura Antena 3

După protestele din centrul Capitalei, desfășurate în noaptea de 29/30 martie, au fost arestate preventiv 14 persoane, timp 30 de zile, pentru infracțiunile de ultraj, distrugere și deținere ilegală de muniții. La acestea se adaugă și doi minori, aflați în arest la domiciliu, și alți 3 participanți care au fost reținuți anterior.

În timpul manifestațiilor, au fost răniți 12 jandarmi, bănci și trei stații de autobuz în valoare de 32.000 de euro au fost distruse.

Imediat după incidente, au fost aplicate 650 de amenzi, în valoare de circa 400.000 de lei, și au fost deschise 8 dosare penale pentru distrugere

ȘTIRE INIȚIALĂ Poliția Capitalei a efectuat 24 de percheziți domciiliare în București și alte trei județe pentru infracțiuni săvârșite în timpul protestelor din 29/30 martie, care au avut loc în Piața Unirii împotriva restricțiilor sanitare. 22 de persoane sunt audiate.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În timpul perchezițiilor au fost găsite și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: proteste restricţii capitala