x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Pedeapsa ridicolă primită de un cârciumar din Comarnic care şi-a otrăvit clienţii. Cinci dintre ei au murit în agonie

Pedeapsa ridicolă primită de un cârciumar din Comarnic care şi-a otrăvit clienţii. Cinci dintre ei au murit în agonie

20 Ian 2021   •   22:30
Pedeapsa ridicolă primită de un cârciumar din Comarnic care şi-a otrăvit clienţii. Cinci dintre ei au murit în agonie

La șase ani distanţă de când cinci oameni mureau în condiţii suspecte în Comarnic după ce consumaseră băuturi alcoolice la o cârciumă, vine şi pedeapsa pentru cel care le-a vândut otravă pe post de ţuică, remarcă.

Patru bărbaţi şi o femeie mureau la câteva zile distanţă unul de celălalt. Toţi stăteau în Comarnic şi obişnuiau să consume alcool la o anumită cârciumă. Faptele au avut loc în 2015, iar cârciumarul care le-a dat clienţilor să bea alcool metilic în loc de ţuică a fost condamnat, acum, la trei ani şi patru luni cu executare.

Procurorii au susţinut pe parcursul procesului de lungă durată că vânzătorul ştia că băutura comercializată era contrafăcută din alcool metilic, o substanţa mortală pentru om dacă este consumată în cantităţi mari.

Alcoolul metilic sau metanolul este utilizat în industrie ca aditiv al benzinei, combustibil, solvenţi pentru lacuri, vopsele, decapanţi de vopsele şi adezivi, diluanţi, sunt conţinuţi în lichidul antigel, în lichidul de dejivrare sau în lichidul pentru ştergătoarele de parbriz, precum şi în soluţiile pentru tipografie.

Asta le-a dat cârciumarul să bea clienţilor săi, cinci dintre ei decedând cu dureri cumplite de stomac. Procurorii au reuşit să probeze moartea a doar două dintre victime, pentru celelalte neexistând suficiente probe care să dovedească legătura cu cârciumarul. S-a întâmplat asta şi pentru că familia a două dintre victime, tată şi fiu, au îngropat cadavrele fără să le facă autopsie.

Pe tot parcursul procesului, suspectul a susţinut că nu ştie ce le dă oamenilor de băut, procurorii susţinând mereu că bărbatul cunoştea ce vinde. Judecătorii l-au condamnat pe Ion Bârlică la trei ani şi patru luni de închisoare, l-au obligat la plata a câte 8.000 de euro pentru familiile decedaţilor şi i-au interzis să mai comercializeze vreodată băuturi alcoolice.

Cârciumarul va trebui să plătească despăgubiri de câte 8.000 de euro familiilor celor decedaţi. Instanţa a decis şi că nu va mai putea vinde niciodată băuturi alcoolice. Pe lângă omor calificat, Ion Bârlică a mai fost condamnat şi pentru falsificarea sau substituirea de alimente sau produse. Decizia nu este definitivă.

(Sursa: Antena3)

×
Subiecte în articol: cârciumar criminal