x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene

Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene

23 Oct 2020   •   16:17
Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene

Judecătorul Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene, a transmis, vineri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

 

Potrivit CSM, În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (Procedura de selecție), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecție s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanță, în vederea audierii candidaților selectați pentru etapa interviului, a decis ca Octavia Spineanu Matei să fie candidatul României pentru funcția de judecător al CJUE.

Prima propunere de rezervă este Cristian Daniel Oană, iar a doua propunere de rezervă este Răzvan Horațiu Radu.

Propunerile, însoțite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare, potrivit CSM.

 

 

×
Subiecte în articol: Octavia Spineanu Matei