x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mai mulți medici au fost reținuți pentru mită. Cereau bani să prelungească dosarele de invaliditate

Mai mulți medici au fost reținuți pentru mită. Cereau bani să prelungească dosarele de invaliditate

10 Iun 2021   •   12:43
Mai mulți medici au fost reținuți pentru mită. Cereau bani să prelungească dosarele de invaliditate

Trei medici și un funcționar din Mureș au fost reținuți pentru luare de mită. Alți trei medici sunt sub control judiciar, acuzați că cereau câteva sute de euro pentru prelungirea dosarelor de invaliditate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș a dispus măsuri preventive față de 7 persoane, respectiv 6 cadre medicale și un funcționar public, cercetate într-un dosar în care Direcția Generală Anticorupție a fost delegată să anchetă pentru probarea unor infracțiuni de corupție.

Astfel, față de 3 medici s-a dispus control judiciar pe 60 de zile pentru luare de mită, iar alți 3 medici și un funcționar public au fost reținuți pentru 24 de ore pentru luare de mită și trafic de influență.

Cei 4 reținuți urmează ca joi să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Pe 3 iunie s-au făcut 16 percheziții în județele Mureș și Sibiu. Perchezițiile vizau activitatea infracțională a unor medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Judetene de Pensii Mureș, sub suspiciunea că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menținerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei și 100 dolari, 39 inele, 3 brățări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broșe, 6 pandantive și 7 bănuți din aur.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că medicii cereau câteva sute de euro pentru prelungirea dosarelor de invaliditate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: mita medici