x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns la sediul DNA

Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns la sediul DNA

15 Ian 2021   •   11:54
Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns la sediul DNA
Sursa foto: Lucian Alecu

Călin Popescu-Tăriceanu s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință începerea urmăririi penale pe numele său pentru luare de mită.

Tăriceanu nu a oferit declarații la intrarea în sediul DNA.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a transmis, miercuri, procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviințată de președintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu este acuzat de procurorii DNA că a luat mită pe vremea când ocupa funcția de premier.

Astfel, DNA susține că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că Tăriceanu ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007 - 2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă.

„În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 de dolari, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore", susţin anchetatorii.

Dosarul a fost constituit în 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat la cererea autorităţilor judiciare austriece, indică DNA.

 

×