x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un primar francez îi îndeamnă pe oameni să ocupe restaurantele, pentru a bloca închiderea acestora

Un primar francez îi îndeamnă pe oameni să ocupe restaurantele, pentru a bloca închiderea acestora

26 Sep 2020   •   20:00
Un primar francez îi îndeamnă pe oameni să ocupe restaurantele, pentru a bloca închiderea acestora

Primarul regiunii Villeneuve – Loubet le-a cerut cetăţenilor să ocupe restaurantele, după ce Guvernul francez a hotărât închiderea acestora în zonele de alertă maximă. Printre zonele în care restaurantele sunt închise se numără Marsilia şi Guadelupa.

 

Restricţiile de sănătate anunţate de Guvernul francez miercuri au pus pe jar un mare număr de aleşi locali, scrie Mediafax

Lionnel Luca, primarul din Villeneuve-Loubet (regiunea Alpes-Maritimes), localitate clasificată ca „zonă de alertă sporită”, este unul dintre cei mai puternici contestatari. Pe Twitter, el a instigat la „nesupunere civilă şi paşnică”.

Guvernul a impus închiderea barurilor după ora 22.00 în „zonele de alertă sporită” şi închiderea totală a restaurantelor şi barurilor din „zonele de alertă maximă”, cum se întâmplă în Marsilia sau în Guadelupa.

Lionnel Luca a mai avut declaraţii controversate în trecut.

În 2010 acesta a atacat femeile care purtau burqa, spunând că „cele care vor să o poarte sunt libere să ia un zbor direct spre Kabul sau Peshawar”.

 

×
Subiecte în articol: restaurant franta