x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un partid de la Chişinău lansează o Declaraţie de Unire

Un partid de la Chişinău lansează o Declaraţie de Unire

03 Noi 2015   •   17:46
Un partid de la Chişinău lansează o Declaraţie de Unire

Partidul 'Dreapta', apărut recent pe scena politică de la Chişinău, a lansat o 'Declaraţie de Unire a Republicii Moldova cu România', îndemnându-i pe cei care susţin cauza Unirii să semneze documentul.

Liderul formaţiunii, fostul deputat liberal Ana Guţu, a anunţat, potrivit Radio Chişinău, că va trimite scrisori preşedintelui Nicolae Timofti, premierului interimar Gheorghe Brega şi şefului parlamentului, Andrian Candu, în care va solicita adoptarea acestei declaraţii.

Potrivit Anei Guţu, legislativul ar trebui să decidă Unirea cu România astfel ca statul Republica Moldova, în frontierele sale recunoscute în 1991 prin Declaraţia de independenţă, să-şi înceteze existenţa, iar Republica Moldova să devină parte componentă a României şi a UE şi să se supună în totalitate legislaţiei acestora.

''Parlamentul, în componenţa actuală, timp de şase luni va pregăti procesul de aplicare a legislaţiei României pe teritoriul fostei Republici Moldova după care se va autodizolva. La fel urmează să procedeze şi organele administraţiei publice locale. De asemenea, şi structura politică a partidelor de pe teritoriul fostei Republici Moldova urmează a fi armonizată cu cea a României', se arată în textul Declaraţiei.

Declaraţia de Unire poate fi semnată şi online la adresa http://dreapta.md/declaratie-pentru-unire/.

Partidul 'Dreapta' a fost fondat în această toamnă şi îşi propune realizarea reîntregirii naţiunii române, prin reunificarea juridico-politică, economică, militară, diplomatică şi socială a Republicii Moldova cu România. Din această formaţiune fac parte mai mulţi foşti deputaţi şi miniştri care au fost membri ai Partidului Liberal, iar ulterior ai Partidului Liberal Reformator. Printre membrii acestei formaţiuni figurează şi Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic al regimului de la Tiraspol. AGERPRES

×