Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Specialiștii chinezi avertizează că alimentele congelate ar putea transmite coronavirusul

17 Oct 2020

Contactul cu ambalajele de alimente congelate contaminate cu coronavirus ar putea provoca infecții, a anunțat sâmbătă Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), citat de Reuters.

CDC a detectat și izolat coronavirus activ pe ambalaj de cod congelat în timpul eforturilor de depistare a virusului într-un focar raportat săptămâna trecută în orașul Qingdao, a declarat agenția pe site-ul său.

Constatarea sugerează că este posibil ca virusul să fie transmis pe distanțe lungi prin mărfuri înghețate, a spus autoritatea.

Doi locuitori din Qingdao, care au fost diagnosticați inițial ca asimptomatici în septembrie, au adus virusul la un spital în timpul carantinei din cauza dezinfectării insuficiente, ducând la alte 12 infecții legate de spital, au spus autoritățile săptămâna trecută.

Cu toate acestea, cea mai recentă declarație a CDC nu arată dovezi solide că cei doi lucrători din Qingdao au luat virusul de pe ambalaj și apoi au contaminat alimentele pe care l-au manipulat, a spus Jin Dong-Yan, profesor la Universitatea din Hong Kong.

CDC a declarat că nu a fost găsit niciun caz de consumator care să fi contractat virusul prin contactul cu alimente congelate și riscul ca acest lucru să se întâmple rămâne foarte scăzut.

Cu toate acestea, instituția a recomandat lucrătorilor care manipulează, prelucrează și vând produse congelate să evite contactul direct cu produse care ar putea fi poluate.

Personalul nu ar trebui să-și atingă gura sau nasul înainte de a scoate articole de îmbrăcăminte care ar putea fi contaminate fără să se spele pe mâini și ar trebui să facă teste în mod regulat, a spus agenția.

Înainte de ultimele descoperiri ale CDC, s-au găsit urme genetice ale virusului în unele eșantioane prelevate din alimente congelate sau din ambalaje cu alimente, dar cantitatea de virus a fost scăzută și niciun virus viu nu a fost izolat, a spus agenția.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Proprietarii de restaurante italieni se tem că își pierd afacerea Proprietarii de restaurante italieni se tem că își pierd afacerea
Franţa este a doua ţară din vestul Europei cu peste 1 milion de cazuri COVID-19 Franţa este a doua ţară din vestul Europei cu peste 1 milion de cazuri COVID-19
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Bebino, şeful Clanului Sportivilor din Bucureşti, rupe tăcerea despre noaptea în care a fost la un pas de moarte
Libertatea.ro Reacții neașteptate după ce primarul Elena Lasconi a oficiat prima căsătorie. Pozele care au stârnit un val de comentarii
A1.ro Ce a pățit un bărbat care a luat supradoză a substanței Viagra cumpărată de pe Internet. Condiția sa e ireversibilă
IncomeMagazine.ro Înregistrarea în scop de TVA a societăților din România se complică din nou
Observator.ro Șoferiță cu carnet de câteva ore, accident în Reșița: ”Am intrat în ăsta! Carina, mi se face rău!” [Video]