x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia impune restricții Uniunii Europene

Rusia impune restricții Uniunii Europene

23 Sep 2020   •   22:10
Rusia impune restricții Uniunii Europene

Rusia a anunţat astăzi extinderea listei cetăţenilor Uniunii Europene interzişi pe teritoriul rus, decizie prezentată ca un răspuns la recentele demersuri "ostile" din partea europenilor, relatează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe rus nu a furnizat niciun motiv precis pentru această decizie, care intervine totuşi pe fondul criticilor europene tot mai severe privind presupusa otrăvire a opozantului Aleksei Navalnîi.

"În mai multe rânduri, am avertizat Uniunea Europeană asupra caracterului distructiv al comportamentului ei", a precizat Ministerul Afacerilor Externe rus într-un comunicat, anunţând că lista indivizilor şi organizaţiilor europene care vor avea interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei a fost mărită pentru a fi "la paritate" cu cea a UE.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, nu a precizat însă care instituţii ale UE vor fi afectate de această decizie.

"Dacă UE continuă cu această abordare conflictuală, ne rezervăm dreptul de a lua măsurile potrivite", se mai menţionează în comunicat.

Fără a face nicio legătură între această afacere şi presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova a denunţat "campania de dezinformare din jurul cetăţeanului rus Navalnîi orchestrată de ţările occidentale, liderii lor, reprezentaţii lor oficiali".

 

×
Subiecte în articol: restrictii rusia