x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de persoane protestează la Berlin împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei

Mii de persoane protestează la Berlin împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei

01 Aug 2020   •   21:30
Mii de persoane protestează la Berlin împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă, în centrul Berlinului pentru a protesta faţă de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, transmite site-ul T-Online.de.

Manifestațiile au loc în zona Brandenburg, centrul capitalei Germaniei, și a fost organizată sub sloganul "Sfârşitul pandemiei - Ziua libertăţii".

La protest participă, în prezent, circa 10.000 de persoane.

Primarul oraşului Berlin, Michael Müller, le-a cerut acestora să respecte regulile de distanţare şi să poarte măşti de protecţie.

Protestatarii au pancarte cu mesaje care cheamă la "libertate" şi "rezistenţă" şi strigă sloganuri, precum "Pandemia de coronavirus este cea mai mare teorie conspiraţionistă".

Principala defilare de protest se desfășoară sub motto-ul "Sfârşitul pandemiei: Ziua libertăţii" şi organizată de iniţiativa "Gândirea laterală 711".

Responsabilul cu afacerile interne din oraşul-stat Berlin Andreas Geisel a declarat că pentru mitingul din capitală au fost mobilizaţi oameni din toată ţara, iar la protest și-au anunțat participarea şi o serie de organizaţii neonaziste.

Se estimează că aproximativ 22.000 de manifestanţi vor participa la evenimentele, anunțate pe tot parcursul week-end-ului. 1500 de polițiști au fost mobilizați. 

Mediafax

×