x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Apr 2005   •   00:00


  • 20 aprilie 2005
  • ROMANIA, PRESEDINTE. Romania a fost aleasa presedintele Comitetului ONU pentru Informatii. La New York s-a votat in unanimitate pentru ca Romania sa indeplineasca aceasta functie timp de doi ani. Din aceasta postura, Bucurestiul va facilita continuarea procesului de rationalizare a Centrelor de Informare ONU, va superviza proiectele Departamentului ONU pentru Informatii Publice si va asigura diseminarea informatiilor despre activitatea ONU.

    DIN NOU ACASA. Printul Ernst August de Hanovra, sotul Carolinei de Monaco, s-a intors acasa. La inceptul lunii, el fusese spitalizat din cauza unei afectiuni pancreatice acute. Medicii afirma ca starea de sanatate a printului s-a ameliorat. Ernst August de Hanovra, ginerele printului Rainier al III-lea, nu a putut participa la funeraliile socrului sau. In varsta de 51 de ani, printul de Hanovra si-a castigat reputatia omului care a trait o viata plina de excese.

    PREGATIRI SI DIALOGURI. Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a inceput ieri o vizita la Moscova. Ea a discutat cu presedintele Vladimir Putin si cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov, despre vizita lui George W. Bush la Kremlin. Intr-o declaratie data la Washington, Rice a declarat ca "prin intermediul unor avantaje comerciale si prin alte masuri preferentiale, Rusia trebuie apropiata de Occident". La 9 mai, presedintele SUA va participa, la Moscova, la ceremoniile de celebrare a implinirii a 60 de ani de la sfarsitul razboiului. Din Rusia, Bush va decola spre Riga pentru a se intalni cu presedintii republicilor baltice si, de aici, la Tbilisi, unde presedintele SUA va fi primit de liderul revolutiei trandafirilor.

    Grupaj realizat de Anca Aldea

    ×
    Subiecte în articol: externe