x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 15 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 15 octombrie 2004

15 Oct 2004   •   00:00
RUSII, PARATI LA CEDO. Cecenii dau in judecata Rusia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, in legatura cu incidente din anii 1999 si 2000, in timpul razboiului ruso-cecen, cand, spun bastinasii, armata rusa a comis repetate abuzuri. In primul caz, reclamantii sustin ca rudele lor au fost torturate de fortele federale intr-un raid din casa in casa al rusilor care cautau rebeli. In alte doua procese, rusii sunt acuzati ca au ucis civili ceceni in bombardamente aeriene. (Ana Ilie)

JUPP... la APEL. Fostul premier francez Alain Jupp... a comparut, la mijlocul saptamanii, in fata unui tribunal francez, in prima zi de audieri a apelului sau. Acuzat de coruptie, intr-o afacere complexa in care sunt implicati mai multi politicieni de top si care i-ar putea pune capat carierei politice, Jupp... a recunoscut ca a comis "erori, chiar greseli, dar numai din neglijenta", si a insistat ca nu a intentionat niciodata sa incalce legea. (Ana Ilie)

TRANSNISTRIA. Elevii Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, devastat de militia separatista, vor studia temporar in alte licee cu predare in baza grafiei latine din Varnita, Tighina si Copanca, unde copiii au fost deja repartizati, pana va fi reparat sediul institutiei de invatamant. In acelasi timp, liderul Igor Smirnov continua sa ameninte cu referendumul care, zice el, va decide viitorul regiunii transnistrene. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe