x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu mobilul in operatie

Cu mobilul in operatie

23 Oct 2004   •   00:00

Dupa o cazatura zdravana pe care a luat-o in fata mausoleului lui Che Guevara, in orasul Santa Clara, presedintele Cubei, Fidel Castro (foto), s-a ales cu un genunchi spart in opt bucati si un brat rupt.

Transportat la spital, el a suferit o operatie chirurgicala de peste trei ore, in timpul careia a fost constient de tot ce se intampla in jurul sau, pentru ca a refuzat sa i se administreze o doza de anestezie generala.

DE LA TALIE-N JOS. Potrivit publicatiei electronice Ireland Online, Castro a fost anesteziat doar de la talie in jos. In timp ce garzile sale de corp si medicii personali l-au transportat la un spital din Havana, capitala cubaneza aflata la circa trei ore de Santa Clara, seful statului, in varsta de 78 de ani, a cerut sa i se aduca un telefon mobil "pentru a coordona afacerile guvernului". Ireland Online sugereaza ca presedintele, aflat de 45 de ani in fruntea Cubei, se teme ca starea sa de sanatate i-ar putea crea alte probleme. Medicii i-au redat presedintelui zambetul. Operatia a reusit, iar Castro nu are decat sa se odihneasca pentru a-si reface piciorul. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe