x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Temele pentru vacanță - interzise

Temele pentru vacanță - interzise

08 Dec 2016   •   20:20
Temele pentru vacanță - interzise
Sursa foto: DIANA OROS

Un Ordin al ministrului Educaţiei semnat la începutul acestei luni de ministrul Mircea Dumitru, prevede că temele pentru acasă vor ocupa cel mult două ore pentrua toate disciplinele.

Astfel se dorește scăderea timpul alocat activităţilor şcolare la 5-8 ore pe zi. Temele pentru vacanţă sunt interzise, începând de ieri, pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.

Ordinul de ministru stabilește care este rolul temelor pentru acasă și reglementează teme diferențiate în funcție de nivelul de pregătire al elevilor. Temele suplimentare se dau, de acum, doar în anumite condiții speciale, ca atunci când se pregătește un concurs.

Aceste teme pot fi evaluate, dar nu este obligatoriu să fie și notate. Dispar definitiv, prin noul Ordin temele folosite ca instrument de pedeapsă, acestea devenind ilegale.

Acelaşi document prevede că timpul total alocat temei obligatorii pentru acasă, în cazul învăţământului primar, va fi de maximum o oră, iar pentru celelalte niveluri de învăţământ, timpul alocat efectuării temei obligatorii va fi de maximum două ore. 

×