x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Şcoala online, sub aşteptările părinţilor

Şcoala online, sub aşteptările părinţilor

de L. Budin    |    10 Noi 2020   •   09:56
Şcoala online, sub aşteptările părinţilor

A fost publicat ieri, în Monitorul Oficial, Ordinul de ministru care suspendă, pentru 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal de pe teritoriul ţării. Se va învăţa doar online, metodă de care părinţii sunt însă nemulţumiţi, după cum arată un studiu de ultimă oră. 

 

Aproape două treimi dintre părinți evaluează învățământul online ca fiind sub așteptări, arată studiul agenției de cercetare de piață Wisemetry Research. Cercetarea a fost realizată între 30 octombrie şi 4 noiembrie şi a abordat subiecte precum organizarea telemuncii, îngrijirea și educația copiilor, mecanisme adoptate pentru a face față izolării ş.a.m.d. 

 

Electronicele, efect negativ

Datele arată că 76% din părinții care au copii cu vârsta între 7 și 17 ani sunt îngrijorați de efectul negativ pe care folosirea îndelungată a electronicelor l-ar putea avea asupra celor mai mici membri ai familiei. 

Conform studiului, 34% din cei cu micuţi de vârstă școlară consideră că metoda online este sub așteptările lor, în timp ce 26% apreciază că este mult sub așteptările lor. Doar 16% sunt de părere că sistemul online de predare este puțin sau mult peste ceea ce anticipau.

 

Deschis şi-n criză

Mai mult de jumătate dintre părinții intervievați spun că perioada din zi în care copilul lor învață online este foarte stresantă pentru ei, iar femeile se regăsesc în mai mare măsură în această afirmație decât bărbații.

Întrebați de ce ar avea nevoie, pentru ca efortul depus pentru educația şi creșterea copilului să fie mai mic, peste 40% din părinți şi-au exprimat dorinţa ca școlile să fie deschise și în situații de criză.

 

 

În cercetarea Wisemetry Research, aproape jumătate dintre respondenții cu copii sub 18 ani declară că şi mama, şi tata se implică în mod egal în îngrijirea și educația celor mici, iar 46% spun că mama copiilor este cea care se implică mai mult. 

 

 

Conform Ordinului publicat în Monitorul Oficial, inspectoratele școlare și școlile „au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”. 

×