x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii din Sectorul 5 al Capitalei vor primi vouchere pentru dezvoltarea competențelor digitale

Profesorii din Sectorul 5 al Capitalei vor primi vouchere pentru dezvoltarea competențelor digitale

03 Apr 2021   •   21:30
Profesorii din Sectorul 5 al Capitalei vor primi vouchere pentru dezvoltarea competențelor digitale

Profesorii din Sectorul 5 al Capitalei vor primi vouchere educaționale în valoare de 1.000 de lei pentru a participa la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, porivit unei hotărâri adoptate în ședința Consiliului Local.

Acestea vor f acordate profesorilor din învăţământul preuniversitar din sectorul 5, iar suma va fi folosită pentru a participa la cursuri prin care să-şi dezvolte competenţele digitale și să îi ajute la predarea online.

„Educația copiilor noștri este o prioritate. Iar pentru ca ei să beneficieze de un învățământ de calitate, trebuie să îi susținem și pe profesori. Vedem că epidemia de COVID-19 nu a ajuns la final și elevii sunt nevoiți să învețe în continuare de acasă. Vrem să ajutăm cadrele didactice să se perfecționeze în ceea ce înseamnă competențe digitale, pentru ca este esențial ca ei să fie foarte bine pregătiți pentru predarea online. Sumele nu sunt foarte mari, însă un astfel de proiect poate face diferența între un învățământ de calitate și unul deficitar. Noi nu ne permitem să ne jucăm cu educația copiilor din Sectorul 5”, a spus edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Programul „Voucher educaţional” va fi implementat de Primăria Sectorului 5, în colaborare cu Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” şi cu unităţile de învăţământ de pe raza sectorului.

Centrul este cel care se va ocupa de procedura de achiziție a voucherelor, iar ulterior acestea vor ajunge la primărie, care le va distribui în școli cadrelor didactice care vor beneficia de programele de dezvoltare a competențelor digitale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: profesori sector 5 capitala