x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu a ajuns la 2.500

Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu a ajuns la 2.500

23 Oct 2020   •   16:37
Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu a ajuns la 2.500
Sursa foto: Lucian Alecu

Un număr de 2.500 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul roșu, cu predare online, a informat, vineri, Ministerul Educației și Cercetării.

De asemenea, un număr de 4.902 școli desfășoară cursuri în scenariul galben, hibrid. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una - două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.

În scenariul verde, cu participare zilnică față în față, se află 10.254 de unități de învățământ.

„Menţionăm că dintre cele 2.500 de unităţi aflate în această situaţie, 393 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza infectărilor cu COVID-19 înregistrate, iar 2.107 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/ şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", afirmă MEC.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

MEC reaminteşte că, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/ instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: școala online scenariul rosu