x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației ia în calcul posibilitatea ca școlile să aibă și un director administrativ

Ministrul Educației ia în calcul posibilitatea ca școlile să aibă și un director administrativ

26 Apr 2021   •   12:51
Ministrul Educației ia în calcul posibilitatea ca școlile să aibă și un director administrativ
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că se ia în calcul posibilitatea ca, pe lânga echipa de director educațional și director adjunct, școlile să aibă și un director administrativ, care să se ocupe de proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului 'România Educată', este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie - creşe", a declarat ministrul Educației.

Acesta a mai precizat că prima probă a examenului national pentru ocuparea posturilor de directori de școli va avea loc pe 27 iulie, urmând să se evalueze de la abilități cognitive până la abilități manageriale.

Toate mandatele conducerii școlilor din Românai expiră pe 5 august.

„În data de 5 august vor expira toate mandatele conducerilor şcolilor din România. Deci este nevoie să organizăm această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă, nota minimă va fi 7, cei care promovează prima etapă se pot înscrie în septembrie şi în octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

×