x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluarea Națională 2021 susținută de elevii de clasa a VIII-a la Limba și literatura română va fi simplificată

Evaluarea Națională 2021 susținută de elevii de clasa a VIII-a la Limba și literatura română va fi simplificată

26 Oct 2020   •   13:13
Evaluarea Națională 2021 susținută de elevii de clasa a VIII-a la Limba și literatura română va fi simplificată

Structura subiectelor pentru Evaluarea Națională susținută de elevii de clasa a VIII-a la Limba și literatura română va fi simplificată, față de modelul de subiect publicat de Ministerului Educației în luna iulie, a declarat, luni, la Biblioteca Centrală Universitară, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Aceasta este a doua schimbare adusă subiectelor pentru Evaluarea Națională 2021 de la începerea școlii.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține examenele de Evaluare Națională cu un nou tip de subiecte, care au o structură mai apropiată de cea a testărilor internațională.

„Am primit feedback referitor la modelul de Limbă şi literatură română, model ce a fost pus în consultare publică, şi acel feedback a fost unul pozitiv, dar în acelaşi timp am avut şi câteva recomandări din partea profesorilor, părinţilor, chiar şi din partea elevilor. Una dintre aceste recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm într-un fel acel model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum, şi anume la faptul că structura subiectului pentru Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a la Limba şi literatura română va fi una simplificată şi va fi pus - probabil luni - modelul respectiv pe site-ul Ministerului Educaţiei, după ce ne vom consulta cu partenerii noştri şi cu cadrele didactice. Cred că este cel mai important lucru", a spus Anisie.

Ministerul Educației a publicat în luna iulie 2020 modelul de subiect la care face referire. La acel moment, Federația Asociațiilor de Părinți a criticat dur acel model de subiect.

Monica Anisie a făcut declarația la evenimentul de lansare a procesului de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educaţiei, organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

×