x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii constănţeni nu-s mulţumiţi de şcoala online

Elevii constănţeni nu-s mulţumiţi de şcoala online

de L. Budin    |    14 Ian 2021   •   09:47
Elevii constănţeni nu-s mulţumiţi de şcoala online

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a elaborat un chestionar, pentru a evalua starea învăţământului online. Aproape jumătate dintre respondenţi afirmă că orele de la distanţă nu le satisfac aproape deloc nevoile educaţionale. 

  

La chestionar au răspuns peste 800 de elevi, demersul având drept scop identificarea principalelor carenţe ale educaţiei de la distanţă. Rezultatele au fost trimise unităţilor de învăţământ din judeţ, alături de propuneri şi recomandări care ar putea fi luate în considerare de directorii şcolilor şi de autorităţile locale. 

 

Fără tabletă

Dintre respondenţi, majoritatea din mediul urban, 46,9% sunt de părere că orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile educaţionale, doar 4% fiind convinşi că învăţământul de la distanţă îi ajută cu adevărat. În privinţa echipamentului necesar pentru desfăşurarea orelor, 6,3% au semnalat că nu deţin tehnologia potrivită. 

În privinţa abilităţilor digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănţeni (27,9%) cred că profesorii care le predau nu sunt aproape deloc pregătiţi să transpună conţinuturile curriculare în spaţiul virtual.

 

Cursuri ca la clasă

„Nu puține sunt cazurile în care educația online este înțeleasă ca trimiterea unor fișe de lucru pe grupul clasei”, menţionează autorii chestionarului, la capitolul „Propuneri şi recomandări”. „Predarea în mod sincron ar trebui să devină principala formă de interacțiune la orele din spațiul virtual. Procesul instructiv-educativ devine unul participativ, cât mai apropiat celui din sala de clasă, în care elevii și profesorii comunică în mod direct”. 

 

Elevii atrag atenţia şi asupra „temelor excesive”, care duc la stres fizic şi psihic, şi asupra timpului îndelungat petrecut în faţa calculatorului. 

 

 

×