x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Vaccinarea și testarea, condiții pentru redeschiderea școlii

Cîmpeanu: Vaccinarea și testarea, condiții pentru redeschiderea școlii

08 Apr 2021   •   21:16
Cîmpeanu: Vaccinarea și testarea, condiții pentru redeschiderea școlii
Sursa foto: Lucian Alecu

Vaccinarea unui număr cât mai mare de cadre didactice și testarea tuturor elevilor cu simptome cu „toate testele relevante” sunt cele două condiții care favorizează reîntoarcerea tuturor elevilor în școli, a spus, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi seara, la TVR 1, că revenirea tuturor elevilor în școli va avea loc cu condiția unui trend epidemiologic descendent, aceasta fiind condiție esențială.

„Condiții favorizante sunt modul în care va putea să avanseze campania de vaccinare a personalului din învățământ și mizăm pe responsabilitatea și conștientizarea tuturor colegilor din învățământ pentru a se vaccina, scop în care am demarat de ieri o campanie „Vaccinare și testare pentru învățare” (...). A doua condiție este aceea a testării”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că își dorește să fie folosite toate testele care pot fi relevante, „invazive sau non-invazive”.

„Să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții acestor elevi. Acesta este grupul țintă pentru testare, pentru o testare corect orientată. Pentru asta este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste pentru că în multe dintre școlile din România personalul medical lipsește”, a mai spus ministrul.

Acesta crede că este aproape imposibil ca DSP-ul, care funcționează în municipiul reședință de județ, să ajungă rapid în timpul celor 4 ore de curs într-o școală dintr-o localitate care este la 50 - 80 de km, unde nu este medic școlar.

„Sunt lucruri greu de realizat fără achiziția unor teste care să fie administrate altfel decât de personalul medical. În aceste condiții putem redeschide în luna mai, în a doua parte a lunii mai. Depinde de trendul epidemiologic”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu