x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ziua telegondolelor

Ziua telegondolelor

de Sorin Anghel    |    15 Dec 2007   •   00:00
Ziua telegondolelor
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Spoială la Sinaia. Premierul Tăriceanu va inaugura telegondola, chiar dacă există probleme cu alimentarea electrică, parcarea nu a fost amenajată, iar drumul de acces e plin de noroi. Zi mare şi la Azuga. Şi aici va fi pusă in funcţiune o telegondolă, dar publicul va avea acces la ea abia peste o săptămănă.


Spoială la Sinaia. Premierul Tăriceanu va inaugura telegondola, chiar dacă există probleme cu alimentarea electrică, parcarea nu a fost amenajată, iar drumul de acces e plin de noroi. Zi mare şi la Azuga. Şi aici va fi pusă in funcţiune o telegondolă, dar publicul va avea acces la ea abia peste o săptămănă.


Forfotă mare in acest week-end pe Valea Prahovei. Cine nu şi-a făcut rezervare din timp cu greu a mai găsit un loc de cazare. Ninsorile din ultimele zile, dar şi evenimentele programate la Sinaia şi Azuga au aglomerat staţiunile.


ZUGRÃ...VEALÃ.... Personalităţi de primă mănă se vor inghesui astăzi la Sinaia pentru a lua parte la deschiderea oficială a sezonului in ceea ce se doreşte "Perla staţiunilor de schi". Premierul Călin Popescu Tăriceanu va tăia panglica la telegondola ce leagă marginea oraşului de Cota 1.400. Pentru el, autorităţile locale au ordonat asfaltarea de urgenţă a intersecţiei in care se află Hotel Internaţional, aparţinănd unui alt membru de marcă al PNL, Radu Ruşanu. Totul e intămplător, normal! Telegondola va fi inaugurată chiar dacă lucrările nu au fost terminate. Instalaţia va fi pusă in funcţiune cu ajutorul unui generator adus special pentru acest eveniment, deoarece echipa de muncitori nu a reuşit să rezolve probleme legate de alimentarea cu energie electrică. In plus, parcarea ce trebuia amenajată in preajma staţiei inferioare, ce se găseşte la Cota 998, nu a apărut. Iar drumul care face legătura cu centrul staţiunii arată jalnic, mai rău şi decăt cel ce duce spre Cota 1.400. In aceste condiţii, schiorii care vor să ajungă in Valea Dorului ar face bine să folosească mai departe telecabinele. Ziua se va incheia la Sinaia cu un concert susţinut de Sandra, Tibi Scobiola Band şi Sistem, cu incepere de la ora 17:00.


DISCRET. Tot o inaugurare de telegondolă va avea loc astăzi şi la Azuga, ocazie cu care va avea loc şi festivitatea care va marca deschiderea oficială a sezonului de schi in staţiunea prahoveană. Spre deosebire de Sinaia, unde s-au cheltuit bani publici, la Azuga investiţia este una 100% privată. Numai achiziţionarea instalaţiei de transport a costat aproximat 3,3 milioane de euro. La această sumă se adaugă costurile de montare, la care s-au folosit două elicoptere, unul din Ucraina, celălalt din Norvegia. Fiind vorba despre o telegondolă marca Leitner, cele mai importante lucrări au fost efectuate de echipa care administrează părtia Kalinderu din Buşteni, acolo se află un telescaun produs tot de firma italiană. Pentru că echipa de muncitori care se va ocupa mai departe de telegondola din Azuga incă nu stăpăneşte bine noua aparatură, firma Romenergo, proprietara instalaţiei, a decis ca după inaugurare să nu mai fie permis accesul publicului pănă la data de 22 decembrie. Pănă atunci, schiorii vor folosi doar cele două teleschiuri de la baza părtiei Sorica.


Teleschi la Predeal

După căteva săptămăni de aşteptare, schiorii care aleg staţiunea Predeal vor putea folosi de astăzi un nou teleschi. Instalaţia a fost montată pe Clăbucet, in locul celor două teleschiuri vechi. Capacitatea de transport este de 900 de persoane pe oră. Sămbătă seara va fi pornită şi nocturna, care va funcţiona cel puţin pănă la ora 21:00. Ca să nu se lase mai prejos, primăria din Buşteni a decis să organizeze peste o săptămănă deschiderea de sezon. Altfel, trebuie spus că la Vatra Dornei se poate schia in condiţii foarte bune in acest week-end. "N-am mai avut de multă vreme atăta zăpadă. Aşteptăm să vină lumea la schi. Zăpada de acum sigur ţine şi de Sărbători", a declarat Doina Dranca, administratorul părtiilor Parc din staţiunea suceveană. Serbările Iernii sunt programate să inceapă la Vatra Dornei in luna ianuarie a anului viitor.
Â
Â

×
Subiecte în articol: ski express