x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Larisa Iordache abandonează Europenele de gimnastică de la Basel

UPDATE Larisa Iordache abandonează Europenele de gimnastică de la Basel

24 Apr 2021   •   18:59
UPDATE Larisa Iordache abandonează Europenele de gimnastică de la Basel

Larisa Iordache nu va mai participa la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel, a anunţat Clubul Sportiv Dinamo.

''Larisa Iordache a părăsit astăzi spitalul în care a fost internată miercuri, după concursul de calificare. Criza renală a fost una severă, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Aflată sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat mâine în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă (cu cea mai mare notă)! În aceste condiţii, Larisa şi antrenorii Cristian şi Lăcrămioara Moldovan au decis că decizia cea mai bună este renunţarea la concurs. În cele din urmă, sănătatea valoroasei noastre sportive este cea mai importantă'', arată clubul, pe Facebook.

Ea a fost internată în spital după calficarea la Jocurile Olmpce de la Tokyo, cu infecție renală. Gimnasta nu a evoluat nici la finala de individual compus.

Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă cu cea mai mare notă (13,466) și în cea de la sol cu a şasea notă (13,400). 

ȘTIRE INIȚIALĂ Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după evoluția la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel, Elveția, după care a fost internată în spital.

''Este o calificare mai mult decât muncită, cu sacrificii. Poate nu ştiţi, dar ea a concurat cu foarte mari dureri probabil accentuate şi de emoţia şi de presiunea momentului. Important este că Larisa a demonstrat că este o campioană, că este un sportiv de valoare şi noi suntem onoraţi şi mândri să o avem pe Larisa Iordache în Team România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică şi mi-a transmis faptul că după competiţie a fost dusă la spital. I s-au făcut acolo investigaţii, azi-dimineaţă deja era mai bine. Sperăm să poată concura şi la următoarele competiţii, poate și la individual compus şi chiar să câştige o medalie. Îi doresc succes din toată inima. Cel mai greu lucru şi cel mai important a fost că reuşit să se califice la Jocurile Olimpice, ceea ce este extraordinar'', a declarat Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Larisa Iordache a ajuns la spital, cu febră, dureri şi stare generală proastă. Din primele investigaţii rezultă că aceasta are o infecţie la nivelul rinichilor.

Ea s-a calificat la individual compus, la bârnă şi sol la Europenele de la Basel şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
A încheiat pe locul patru în calificări, cu 54,698 puncte (14,366 la sărituri, 13,466 la paralele, 13,466 la bârnă şi 13,400 la sol), devansată de trei rusoaice, Anghelina Melnikova (55,991 puncte), Viktoria Listunova (55,465) şi Vladislava Urazova (55,299).

Echipa olimpică a României pentru Jocurile de la Tokyoeste alcătuită, până acum, de 61 de sportivi.

×