x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul României la ciclism se va desfășura în perioada 8-13 septembrie

Turul României la ciclism se va desfășura în perioada 8-13 septembrie

30 Iul 2020   •   12:54
Turul României la ciclism se va desfășura în perioada 8-13 septembrie

Turul României la ciclism se va desfășura în perioada 8-13 septembrie. Vor participa 20 de echipe de ciclişti,  care vor parcurge peste 800 km.
Ediţia a 53-a a Turului României este una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din Sud-Estul Europei şi cel mai important eveniment sportiv internaţional din ţara noastră în 2020.


''Cu mult entuziasm facem acest anunţ: Turul României se va desfăşura şi în acest an, deşi aveam emoţii legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediţia cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca şi până acum, atât amatorilor de ciclism, cât şi profesioniştilor din ţară şi din străinătate.

Am pregătit un traseu spectaculos, în cinci etape, care trece şi prin Transfăgărăşan. Nu doar că ne dorim să promovăm România, dar ne propunem să încurajăm cât mai mult şi spiritul de echipă, forţa şi curajul în depăşirea propriilor limite. Îi aşteptăm, aşadar, pe toţi iubitorii de ciclism să ni se alăture în cea mai importantă competiţie de gen din România, unde sigur că ne vom întâlni respectând toate normele de igienă şi de siguranţă impuse'', a declarat preşedintele Federaţiei, Eduard Novak.

Deocamdată nu se ştie dacă vor putea participa și spectatori.

Competiția se desfășoară după reguli sanitare pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Turul României 2020 va debuta cu o cursă-prolog în Timişoara, urmată de cinci etape: Timişoara - Oradea, Oradea - Cluj-Napoca, Târgu Mureş - Lacul Sf. Ana, Braşov - (Transfăgărăşan) - Curtea de Argeş. Etapa finală se va desfăşura la Bucureşti.

Totodată, organizatorii îşi propun să reediteze, la un nivel superior, succesul evenimentului de anul trecut, câştigat de

Olandezul Alex Molenaar (Monkey Town - A Block CT) a câștigat cursa din 2019.

În 2018, trofeul a fost cucerit de românul Serghei Ţvetcov.

×
Subiecte în articol: ciclism turul romaniei