x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Maria Sorina Ceplinschi s-a calificat în două finale la Cupa Mondială de gimnastică artistică

Maria Sorina Ceplinschi s-a calificat în două finale la Cupa Mondială de gimnastică artistică

12 Sep 2021   •   11:29
Maria Sorina Ceplinschi s-a calificat în două finale la Cupa Mondială de gimnastică artistică

Maria Sorina Ceplinschi s-a calificat în două finale la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia). La masculin, Gabriel Burtănete, fost campion mondial şi european de juniori, s-a calificat în finala de la sărituri cu a doua medie, 14,475.

În competiţia feminină, România este reprezentată de Maria Ceplinschi (bârnă şi sol), care va fi însoţită în Turcia de antrenorul Lucian Sandu.

La masculin, Robert Alexandru Paşca a încheiat cu a 13-a medie, 13,450 (13,800 - prima notă, 13,100 - a doua).

La inele, Gabriel Burtănete a fost al 12-lea, cu 12,950, iar Paşca a încheiat pe 22 (din 23), cu 10,700. În calificările la bară fixă, Paşca a fost al 12-lea, cu 12,300.

Finalele vor avea loc duminică.

În Turcia participă peste 100 de gimnaşti din 26 de ţări (România, Albania, Austria, Azerbaijan, Brazilia, Canada, Chile, Croaţia, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Italia, Iordania, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mongolia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia, Elveţia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan). Arbitri vor fi Silvia Stroescu şi Eugen Căţean.

Obiectivul gimaştilor este participarea la Campionatele Mondiale din Japonia de la Kitakyushu (18-24.10), competiţie la care România va fi reprezentată de patru gimnaste şi un gimnast.

Mediafax

×
Subiecte în articol: maria sorina ceplinschi