x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ideal pentru snowboard

Ideal pentru snowboard

de Sorin Anghel    |    09 Dec 2007   •   00:00
Ideal pentru snowboard
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Teritoriile sunt bine definite la Straja. Schiorii fac legea pe părtie, in vreme ce amatorii de snowboard işi fac de cap in afara pistelor, prin zăpadă neatinsă, numai bună pentru free-ride.

STRAJA - "Şerpi" cu placa in Munţii Vălcan


Teritoriile sunt bine definite la Straja. Schiorii fac legea pe părtie, in vreme ce amatorii de snowboard işi fac de cap in afara pistelor, prin zăpadă neatinsă, numai bună pentru free-ride.

După restructurările din industria minieră, Valea Jiului s-a orientat brusc către turism. Astfel, staţiunea Straja, aflată in Munţii Vălcan, a devenit cea mai căutată destinaţie de schi pentru locuitorii din zona Banatului.

TEHNIC. Week-end-ul acesta părtiile s-au prezentat in condiţii excelente. "A nins bine in luna noiembrie şi am intrat cu maşina de bătut pe părtie. Astfel, am reuşit să facem o bază bună, să prindem zăpada de sol", a explicat Emil Părău, administratorul părtiilor din Straja. Locul este ideal atăt pentru schi, dar mai ales pentru snowboard. Pistele bine ame-najate sunt numai pentru schiorii care doresc să-şi imbunătăţească tehnica. In schimb, dincolo de părtie e tărămul plăcarilor.

EXTREM. Nu sunt mulţi amatori de snowboard care vin la Straja. La fel cum nu sunt mulţi iubitori ai acestui sport in zona Banatului. Timişorenii sau arădenii preferă schiul. E mai elegant. Cei care rup stilul şi urcă pe placă sunt totuşi cei mai fericiţi. Week-end-ul acesta, in dreapta teleschiurilor s-a format un powder cam de o palmă, numai bun pentru coborări line. "Facem şerpi", spunea o localnică, explicănd astfel urmele pe care le făcea cu placa prin zăpadă. In această iarnă, la Straja va fi construit un snowpark. El va fi găzduit de părtia Platoul Soarelui şi va avea toate elementele unor acrobaţii perfecte. Pănă atunci, turiştii s-au delectat doar cu o rampă de pămănt, nu foarte spectaculoasă, dar de pe care orice practicant de snowboard işi putea perfecta săriturile.

sorin.anghel@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: ski express