x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Presa croată salută "un vis care continuă"

Cupa Mondiala 2018: Presa croată salută "un vis care continuă"

08 Iul 2018   •   12:45
Cupa Mondiala 2018: Presa croată salută "un vis care continuă"
Sursa foto: facebook

"Moscova, sosesc Croatii! Dragă Anglie, abia aşteptăm să te întâlnim!", titra duminică cotidianul Sportske Novosti după victoria echipei Croaţiei în faţa Rusiei (4-3) şi calificarea în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018. 

 

"Visul croat continuă", a adăugat cotidianul sportiv, subliniind că echipa condusă de căpitanul Luka Modric este pe drumul gloriosului an 1998, care a adus Croaţiei prima sa semifinală la o Cupă Mondială ca naţiune independentă. 

"După 20 de ani, noi suntem în semifinalele unei Cupe Mondiale. Iar aici, englezii sunt cei care ne datorează ceva din 2009", a mai scris publicaţia, făcând referire la înfrângerile administrate de Anglia Croaţiei la ultimele două confruntări din preliminariile Cupei Mondiale 2010: 4-1 în 2008 şi 5-1 în 2009. 

"Croaţii nu renunţă niciodată!", scria, la rândul său, jurnalul Jutarnji List, notând că la acest sfert de finală în faţa propriului lor public, "Ruşii aveau 100 de vieţi şi pur şi simplu nu vroiau să moară", aluzie la golul egalizator al lui Mario Fernandez la finalul prelungirilor şi care a împins Croaţia la penalty-uri. 

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, după ce a învins echipa gazdă, Rusia, cu 4-3 la loviturile de departajare, scor 2-2 (1-1, 1-1) la finalul prelungirilor, sâmbătă seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în ultimul sfert de finală. 

Croaţia va întâlni Anglia în penultimul act, reuşind să joace din nou o semifinală de Cupă Mondială după exact 20 de ani, croaţii obţinând bronzul la ediţia din 1998, care a avut loc în Franţa. 

Croaţia, deşi favorită în faţa Rusiei, s-a impus greu, la loviturile de departajare, unde au transformat Marcelo Brozovic, Luka Modric, Domagoj Vida şi Ivan Rakitic, respectiv Alan Dzagoev, Serghei Ignaşevici şi Daler Kuziaev. Au ratat Mateo Kovacic de la croaţi, iar Fedor Smolov şi Mario Fernandes, de la ruşi. În timpul regulamentar, Andrej Kramaric (39), Domagoj Vida (101) au punctat pentru învingători, iar Denis Cerîşev (31) şi Mario Fernandes (115) pentru Rusia. 

AGERPRES

×