x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România conduce Peru cu 2-0, după prima zi a confruntării din Cupa Davis

România conduce Peru cu 2-0, după prima zi a confruntării din Cupa Davis

27 Noi 2021   •   19:30
România conduce Peru cu 2-0, după prima zi a confruntării din Cupa Davis

Echipa de tenis a României conduce cu 2-0 reprezentativa statului Peru, după prima zi a confruntării din Cupa Davis, de la Cluj Napoca, ce contează pentru calificarea la barajul de accedere în finala de anul viitor al competiției.

În primul meci al zilei de sâmbătă, tănărul jucător român Nicolae Frunză (626 ATP) s-a impus în fața mai bine cotatului să adversar Nicolas Alvarez (392 ATP) cu scorul de 6-2, 6-4, la capătul unui meci adjudecat într-o oră şi 16 minute.

Partida a doua i-a adus față în față pe Marius Copil (274 ATP) și pe Conner Huertal del Pino (654 ATP). Românul a câştigat cu 7-5, 6-2, într-o oră şi 14 minute, ducând scorul general al confruntării de la Cluj Napoca la 2-0 pentru România.

Celelalte meciuri ale duelului dintre România se vor juca duminică, urmând să se confrunte în prima partidă a zilei perechile de dublu alcătuite din Marius Copil și Horia Tecău, pentru România, și Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino, pentru Peru.

Următoarele două partide programate în proba de simplu îi vor aduce față în față pe Marius Copil cu Nicolas Alvarez şi pe Nicolae Frunză cu Conner Huertas del Pino.

Echipa care se va impune în la final se va califica în primele 16 echipe ale lumii, urmând ca în primăvara anului viitor să joace în calificările Cupei Davis pentru un loc în cele mai bune 8 echipe naționale ale lumii, care vor participa apoi la sfârșitul anului la turneul final.

 

(sursa: Mediafax)

×