x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Primul fotbalist miliardar din istorie, anunțat de revista Forbes

Primul fotbalist miliardar din istorie, anunțat de revista Forbes

05 Iun 2020   •   15:41
Primul fotbalist miliardar din istorie, anunțat de revista Forbes
Sursa foto: cristiano ronaldo/observator.tv

Celebrul atacant al echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a devenit primul fotbalist din istorie care a reuşit să devină miliardar pe parcursul carierei sale de jucător, anunţă Forbes.

El este al treilea sportiv din istorie care ajunge miliardar înainte de a se retragere din activitate. Înaintea sa se află jucătorul de golf Tiger Woods, care a reuşit această performanţă în 2009, şi boxerul Floyd Mayweather, în 2017.

Portughezul este prima persoană care reuşeşte să câștige un miliard de dolari într-un sport de echipă, după ce a strâns 650 milioane de dolari din salarii, pe parcursul celor 17 ani, şi va ajunge la 765 milioane dolari din salarii, datorită contractului cu Juventus, care se încheie în 2022. Ronaldo a câștigat 105 milioane de dolari brut, în perioada 1 iunie 2019 - 1 iunie 2020. Restul banilor provin din publicitate şi alte activităţi.

Cristiano Ronaldo are 35 de ani și a câștigat  cinci Baloane de Aur. Este cea mai urmărită personalitate de pe reţeaua de socializare Instagram, unde are 222 milioane de fani.

Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care şi-a început cariera cu trei ani mai târziu decât Ronaldo, a strâns, deocamdată, 605 milioane de dolari din salarii, începând din 2005, iar englezul David Beckham şi-a încheiat activitatea de jucător cu câştiguri totale de 500 de milioane dolari, din care doar jumătate proveneau din salarii.

Cei mai bine plătiți sportivi din lume sunt tenismanul elveţian Roger Federer - 106,3 milioane dolari, fotbaliştii Cristiano Ronaldo - 105 milioane dolari şi Lionel Messi - 104 milioane dolari.

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a devenit sportiva cu cea mai mare sumă câștigată într-un singur an - 37 milioane dolari.

×