x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Miliardarii de la Newcastle l-au numit pe Eddie Howe ca înlocuitor al lui Steve Bruce

Miliardarii de la Newcastle l-au numit pe Eddie Howe ca înlocuitor al lui Steve Bruce

09 Noi 2021   •   12:00
Miliardarii de la Newcastle l-au numit pe Eddie Howe ca înlocuitor al lui Steve Bruce

Clubul englez de fotbal Newcastle United l-a numit pe tehnicianul Eddie Howe ca înlocuitor al fostului antrenor Steve Bruce. Fostul manager al lui Bournemouth este prima numire managerială făcută de consorțiul din Arabia Saudită, de la preluarea de către acesta a clubului, în luna octombrie.

Eddie Howe a fost confirmat în funcția de antrenor principal al echipei Newcastle, cu un contract până în vara anului 2024.

Howe, care a rămas fără loc de muncă de când a plecat de la Bournemouth, în 2020, în urma retrogradării din Premier League, îl înlocuiește pe Steve Bruce pe St James' Park.

Anterior, Newcastle a luat legătura cu fostul antrenor al lui Arsenal și actualul antrenor al lui Villarreal, Unai Emery, în legătură cu postul vacant, dar acesta a ales să rămână la echipa din La Liga.

„Este o mare onoare să devin antrenorul principal al unui club cu anvergura și istoria lui Newcastle United", a declarat Howe, care va antrena pentru prima dată la club, marți.

„Este o zi de mare mândrie pentru mine și pentru familia mea”, a spus acesta, citat de Sky Sports.

„Este o oportunitate minunată, dar ne așteaptă și multă muncă și sunt nerăbdător să intru pe terenul de antrenament pentru a începe să lucrez cu jucătorii.

Aș dori să le mulțumesc proprietarilor clubului pentru această oportunitate și să le mulțumesc suporterilor clubului pentru primirea incredibilă pe care mi-au făcut-o deja. Sunt foarte entuziasmat să începem călătoria noastră împreună".

Noii proprietari ai clubului au fost impresionați de modul în care Howe și-a prezentat punctul de vedere cu privire la viitorul lui Newcastle și de felul în care acesta și-a făcut „temele de casă”.

El a fost în discuții pentru a deveni managerul lui Celtic, la începutul acestui an, înainte de numirea lui Ange Postecoglou, dar negocierile au eșuat.

Howe a urmărit din tribună meciul de sâmbătă, când Newcastle a remizat 1-1 la Brighton, devenind astfel singura echipă fără victorie din Premier League, în acest sezon.

Amanda Staveley, coproprietarul lui Newcastle United, a declarat: "Am fost incredibil de impresionați de Eddie, la capătul unui proces de recrutare riguros.

Pe lângă realizările sale evidente cu AFC Bournemouth, unde a avut un impact transformator, este un antrenor pasionat și dinamic, care are idei clare despre cum să ducă această echipă și acest club mai departe.

El se potrivește perfect pentru ceea ce încercăm să construim aici. Suntem încântați să îi urăm bun venit lui Eddie și echipei sale pe St James' Park și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru ambițiile noastre colective."

Howe va avea timp în pauza internațională pentru a lucra cu jucătorii care nu sunt selectați pentru naționalele țărilor lor, înainte de primul său meci, pe 20 noiembrie, cu Brentford.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: newcastle