x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Naționala de tineret a României s-a calificat la turneul final al EURO 2021!

Fotbal: Naționala de tineret a României s-a calificat la turneul final al EURO 2021!

de Şerban Mihăilă    |    17 Noi 2020   •   22:22
Fotbal: Naționala de tineret a României s-a calificat la turneul final al EURO 2021!
Sursa foto: Hepta

După ce a atacat în valuri întreaga partidă, echipa națională de tineret a României a obținut la Ploiești un punct în fața reprezentativei U21 a Danemarcei, în ultimul meci al campaniei de calificare la EURO 2021 și, implicit, prezența la turneul final care va avea loc în Ungaria și Slovenia.

Echipa condusă de Adrian Mutu a făcut 1-1 cu reprezentativa Danemarcei și a beneficiat și de jocul rezultatelor, după ce Belgia, echipa de pe locul 2 din grupa 9, a pierdut cu Bosnia și Herțegovina, cu scorul de  2-3.

În pofida unei dominări copioase a echipei noastre, în care tinerii jucători români s-au întrecut în ratări, oaspeții au primit un cadou din partea arbitrului georgian Georgi Vadacikoria, care a acordat un penalty în repriza a doua, după ce Pașcanu a doborât un jucător danez în afara careului. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de oaspeți în minutul 50.

Reprezentativa noastră a continuat să atace și a înscris prin Valentin Costache, care a restabilit egalitatea după ce a împins mingea în plasă, din fața porții. Olaru a șutat din afara careului, a lovit bara, iar mingea a ajuns la Moruțan, care i-a pasat decisiv lui Costache.

România merge astfel la EURO U21 pentru a doua oară consecutiv, după ce la ediția din 2019 a reușit să ajungă în semifinalele competiției.

„Era păcat să fi pierdut o calificare cu două penalty-uri inventate, în Ucraina și în această seară, dar cu ajutorul lui Dumnezeu s-a făcut dreptate. În afară de calificare, băieții au arătat că joacă fotbal, am dominat Danemarca de la un capăt la altul, nu cred că au ajuns de trei ori la poarta noastră. Băieții s-au mișcat foarte bine tactic, sunt mulțumit”, a declarat selecționerul Adrian Mutu, la sfârșitul partidei.  

 

ROMÂNIA U21: Vlad - Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț - Moruțan, Marin, Olaru - Hagi (cpt.), Costache, Mățan

REZERVE: Aioani, Opruț, Itu, Simion, Carnat, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu

ANTRENOR: Adrian Mutu

ABSENT: V. Ghiță (Covid-19), V. Dragomir (indisponibil)

 

DANEMARCA: Christensen - Sery, Nelsson, Bech, Klitten - Laursen, Andersen, Nartey - Isaksen, Jensen, Lindstrom

REZERVE: Hermansen, Daramy, Holse, Madsen, Dyhr, Frederiksen, Nielsen, Torp, Hausner

ANTRENOR: Albert Capellas

ABSENT: J. Bruun Larsen (indisponibil)

 

EURO 2021, în două faze

Turneul final de anul viitor va avea loc în două perioade. Faza grupelor se va desfășura între 24 și 31 martie 2021, iar fazele eliminatorii abia două luni mai târziu, între 31 mai și 6 iunie.

Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe de câte patru, în funcție de coeficientul lor, calculat pe baza rezultatelor din aceste preliminarii și de la precedentele două turnee finale. Gazdele Ungaria și Slovenia vor face parte din prima urnă valorică, iar celelate 14 echipe vor fi plasate în urne în funcție de coeficient.

Tragerea la sorți pentru grupe va avea loc pe 10 decembrie 2020, la Nyon, în Elveția.

Echipele calificate la EURO U21 2021:

Ungaria

Slovenia

Italia

Franța

Anglia

Republica Cehă

Rusia

Spania

Olanda

Danemarca

Germania

Elveția

Portugalia

Croația

România

Islanda (care va câștiga, cel mai probabil, la „masa verde” cu Armenia, depășind-o astfel pe Polonia)

 

×