x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Cazul Valiza” și la Petrolul Tentativă de mituire a arbitrului

„Cazul Valiza” și la Petrolul Tentativă de mituire a arbitrului

de Adi Munteanu    |    29 Mar 2021   •   08:03
„Cazul Valiza” și la Petrolul  Tentativă de mituire a arbitrului
Sursa foto: Sursa ziarul de Prahova

Caz incredibil, pentru care Petrolul Ploiești poate fi depunctat, poate chiar exclus din competiție. Un oficial al ploieștenilor a fost prins în flagrant când i-a oferit 5.000 de euro arbitrului care urma să oficializeze meciul CS Mioveni - Aerostar Bacău din ultima etapă a sezonului regulat. Centralul urma să facă tot ce se poate ca CS Mioveni să piardă acasă cu moldovenii, pentru a oferi o șansă Petrolului să ajungă în play-off sau, eventual, ca nici Mioveniul să nu ajungă în primele 6.

 

Mihai Dogaru, vicepreședinte al clubului Petrolului, fost arbitru la nivel de Liga 3 și Liga 4, cu probleme de corupție în trecut, a fost prins în flagrant în timp ce oferea o sumă de bani arbitrului Andrei Antonie. Arbitrul Antonie a sesizat DNA-ul, iar Dogaru a fost reținut. „Flagrantul a fost organizat de DGA și de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu ajutorul Departamentului de Integritate al FRF. Angajatul celor de la Petrolul a fost ridicat de anchetatori și audiat, urmând să ajungă în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Parchetului.

 

„Dacă nu promovăm noi, atunci nici Mioveniul să nu promoveze”

Pe principiul „să moară capra vecinului”, „oficialii Petrolului” și-au propus că dacă ei au șanse minime să acceadă în play-off-ul de promovare, atunci nici cei din Mioveni să nu acceadă în play-off, mai ales că tocmai cei din Mioveni le-au năruit speranțele în etapa trecută, când argeșenii au învins Petrolul chiar la Ploiești, scor 0-1. Spun „oficialii Petrolului”, pentru că este greu de crezut că angajatul Mihai Dogaru s-a apucat de capul lui să mituiască un arbitru cu 5.000 de euro din buzunarul lui. Însă „oficialii Petrolului” s-au lepădat de angajatul lor imediat ce s-a aflat că „afacerea” a ajuns pe masa procurorilor. În ceea ce-l privește pe fostul arbitru Dogaru, acesta a fost exclus din arbitraj în urmă cu câțiva ani, tocmai pentru că înclina „artificial” balanța meciurilor din Liga 3 și Liga 4, fiind acuzat în mai multe rânduri că lua bani mită pentru vicierea rezultatelor. Chiar dacă ligile 3 și 4 par de multe ori un sat fără câini și că „aventurile” arbitrilor trec de multe ori neobservate, în cazul lui Dogaru „greșelile” au sărit grav calul și acesta a fost exclus chiar și din corpul arbitrilor de la ligile inferioare. Însă și-a găsit un job la Petrolul unde, probabil, singura lui sarcină era „diplomația cu arbitrii”.

 

Petrolul ar putea fi grav sancționat

Ancheta DNA este în plină desfășurare și, în cazul în care se va dovedi că Dogaru nu a acționat de capul lui, tot clubul ar avea de suferit. Pedepsele pot începe de la depunctarea cu 20 de puncte, interdicția promovării pentru următorul sezon sau chiar excluderea din competiție. În oricare situație, Petrolul era exclus din lupta pentru promovare, chiar dacă jocul rezultatelor ar fi produs o minune.

 

Ploieștenii au mai avut probleme de corupție

Nu este primul caz de corupție la Petrolul. Foștii acționari ai clubului, frații Capră, sunt condamnați la 8 ani de închisoare pentru spălare bani prin transferuri fictive ale unor jucători din America de Sud, care nu au evoluat niciodată în tricoul formației din Ploiești.

×