x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport UPDATE Maradona a fost înmormântat. Ceremonia s-a desfășurat într-un cerc restrâns

UPDATE Maradona a fost înmormântat. Ceremonia s-a desfășurat într-un cerc restrâns

27 Noi 2020   •   09:30
UPDATE Maradona a fost înmormântat. Ceremonia s-a desfășurat într-un cerc restrâns
Sursa foto: Hepta

Diego Maradona a fost înmormântat, aseară, într-un cimitir din Buenos Aires. Ceremonia a avut loc într-un cerc restrâns. Întreaga zi, mii de oameni i-au adus omagiul lor în fața Casei Rosanda, scrie AFP.

Acesta a fost îngropat în cavoul familiei sale din cimitirul Jardin Bella Vista. La ceremonie au participat numai rudele și apropiații fostului fotbalist.

Fanii săi s-au aflat pe traseul cortegiului funerar pentru a-și lua rămas bun.

Maradona a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile dar s-a confruntat mulți ani cu dependența de droguri și alcool. 

A fost mijlocaș la FC Barcelona și Napoli.

El a fost internat pe 2 noiembrie pentru deshidratare și anemie, în orașul La Plata, aflat la 60 km de capitala Argentinei, fiind antrenor al echipei din această localitate.

În urma investigațiilor a fost găsit un hematom subdural la creier (un cheag de sânge sub piele) și a fost transferat la o clinică privată din Olivos, unde a fost opereat cu succes. A fost externat pe 11 noiembrie. 

La moartea acestuia, președintele Argentinei a decretat 3 zile de doliu național. 

I se spunea "El Pibe de oro" ("Băiatul de aur") și a câștigat Campionatul Mondial din 1986 cu echipa națională. A făcut parte din selecționata țării sale timp de 17 ani, a marcat 50 de goluri în 115 meciuri.

ȘTIRE INIȚIALĂ Rămășițele pământești ale fotbalistului argentinian Diego Armando Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, transmite AFP.  Sicriul a fost transportat într-o ambulanţă prevăzută cu un dispozitiv de securitate.

Mii de persoane vin să-i aducă un omagiu celebrului jucător.

Fosta sa soție, Claudia Villafane, împreună cu cele două fiice, Gianinna și Dalma, au ajuns la Casa Rosanda în această noapte. 

Lângă trupul neînsuflețit al lui Maraona au mai venit  preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, coechipieri ai lui Maradona care au luat parte la Campionatul Mondial din 1986, actuali fotbaliști. 

Fanii își pot lua rămas bun astăzi, între orele 06.00-16.00.

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardiorespirator.

Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu național.

 

×
Subiecte în articol: maradona