x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Novak Djokovic va lipsi de la Australian Open 2022, dacă refuză să primească vaccinul Covid 19

Novak Djokovic va lipsi de la Australian Open 2022, dacă refuză să primească vaccinul Covid 19

04 Oct 2021   •   11:50
Novak Djokovic va lipsi de la Australian Open 2022, dacă refuză să primească vaccinul Covid 19
Sursa foto: Hepta

Chiar dacă Novak Djokovic nu a reușit să realizeze Slamul calendaristic la US Open 2021, el a fost cel mai bun jucător ATP din circuit în 2021. Sârbul a câștigat trei titluri de Grand Slam și a devenit primul jucător care a caștigat cel puțin două ori fiecare din turneele majore, în Era Open.

Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, pentru Djokovic, Nadal și Federer, Australian Open 2022 ar putea deveni locul care să decidă titlul de cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. Deoarece Novak Djokovic are cel mai bun palmares din istoria Openului Australiei, el va porni ca favorit în turmeul din emisfera sudică. Cu toate acestea, există o șansă ca el să nu poată participa la Melbourne, anul viitor.

Guvernul statului Victoria, din Australia, a anunțat recent câteva noi protocoale pentru sportivi înaintea Australian Open 2022. Potrivit acestora, jucătorii și sportivii australieni trebuie să fie complet vaccinați până la 26 noiembrie 2021 pentru a putea participa la orice turneu.

În mod similar, jucătorii străini sunt, de asemenea, obligați să se vaccineze complet înainte de a ajunge să joace la orice eveniment organizat în statul Victoria. Regulile sunt aplicabile chiar și pentru jucătorii englezi de cricket.

Întrucât numărul 1 mondial Novak Djokovic nu și-a făcut deocamdată vaccinul COVID-19, există mari șanse ca autoritățile să nu-i permită sârbului să joace la Australian Open 2022. Chiar dacă Grand Slamul este la mijlocul lunii ianuarie și sârbul are destul timp la dispoziție, el trebuie să se vaccineze pentru a-și apăra titlul.

Într-un interviu recent, antrenorul australian de tenis Craig O'Shannessy a declarat, citat de theage.com, că este în totalitate decizia lui Djokovic dacă vrea sau nu să se vaccineze. De asemenea, el a menționat că este alegerea lui Nole dacă vrea sau nu să participe la Australian Open 2022.

"Este decizia lui Novak dacă vrea să se vaccineze. Este alegerea lui să participe la Open dacă există un mandat", a spus O'Shannessy, care a făcut parte și din staff-ul de antrenori al lui Djokovic între 2017 și 2019.

Cu noua regulă, se pare că Djokovic va trebui fie să se vaccineze, fie să nu se prezinte la Australian Open.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic