x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Boxerul Lucian Bute a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec

Boxerul Lucian Bute a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec

04 Noi 2021   •   10:28
Boxerul Lucian Bute a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec
Sursa foto: antena3

Celebrul boxer Lucian Bute a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec pentru performanţele realizate în cariera sa.

''După toată cariera mea, să fiu inclus în Panteonul sporturilor e ceva extraordinar. După ce am devenit campion mondial, în 2007, aceasta este practic cea mai importantă seară pentru mine. Asta arată că Lucian Bute a făcut ceva pentru sportul din Quebec, a marcat istoria. Este o onoare şi sunt foarte emoţionat.

Când am sosit aici, în 2003, nu vorbeam nici franceza, nici engleza. M-am integrat bine, Quebec-ul m-a adoptat. Am reuşit să vând 20.000 de bilete la Centre Bell pentru fiecare meci. Azi, viaţa mea este aici, familia este alături de mine, copiii sunt născuţi aici. Sunt ca un adevărat locuitor al Quebecului'', a spus acesta.

Lucian Bute are 41 de ani și se alătură hocheistului Guy Carbonneau, schiorului de fond Alex Harvey, hocheistei Caroline Ouellette, ciclistei Marie-Helene Premont, mountain bike, arbitrei de fotbal Sonia Denoncourt şi Tom Quinn, preşedintele Consiliului de administraţie al Institutului Naţional de Sport din Quebec, la cea de-a 30-a Gale.

''Bute, care este tatăl a doi copii, de cinci şi trei ani, visează la proiecte în lumea boxului, cum ar fi acela de a îndruma un tânăr pugilist român, de exemplu. Cu siguranţă, nimeni nu este mai potrivit pentru a arăta calea potrivită unui imigrant pentru a se integra în societatea din Quebec'', transmite Radio Canada.

Acesta și-a încheiat cariiera sportivă în 2019. 

Bute a fost de 9 ori campion mondial IBF, la categoria supermijlocie, între 2007 şi 2012, a obținut 32 de victorii (25 KO) ca profesionist şi 5 înfrângeri (2 KO). La amatori a câștigat o medalie de bronz la Mondialele din 1999, de la Houston, şi o medalie de aur la Jocurile Francofoniei din 2001 de la Ottawa-Hull (Canada).

×
Subiecte în articol: lucian bode