x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bucurestiul, fara comisie de retrocedari

Bucurestiul, fara comisie de retrocedari

03 Mar 2004   •   00:00

Peste 40.000 de cereri de retrocedare a caselor nationalizate vor ramane blocate pentru ca nu se va infiinta curand o alta comisie pentru aplicarea Legii 10/2001.

Functionarii din Primaria Capitalei refuza sa faca parte din aceasta comisie. Inca de la primele ore ale diminetii, pe holurile Primariei Capitalei se discuta despre demisia membrilor Comisiei pentru aplicarea Legii 10/2001 cu privire la restituirea bunurilor imobile preluate abuziv de stat. Nici o persoana din comisie nu voia sa scoata un cuvant despre motivele reale ale demisiei. Singurul care a dat mai multe amanunte despre acest subiect a fost primarul general al Capitalei, Traian Basescu.

ATAC. "Le-am aprobat imediat demisia pentru ca sunt hartuiti si supusi la un tratament inumat. In loc sa vina la serviciu, sunt obligati sa se prezinte zilnic la Politie si Parchet pentru a da declaratii peste declaratii. Nu mai vrea nimeni sa lucreze intr-un asemenea stres. Nici un functionar public nu mai vrea sa-si riste viata si sa puna semnatura pe dosare de retrocedari", ne-a spus primarul Capitalei. El spune ca multi dintre cei care in momentul de fata detin cu chirie imobile preluate abuziv de stat recurg la plangeri penale impotriva membrilor comisiei, incercand sa blocheze procesul de restituire.
"Nu voi numi o alta comisie pana cand mafia si oamenii politici, in special ai PSD, vor renunta la amenintari la adresa functionarilor care se ocupa de Legea 10. S-au facut presiuni foarte mari, cum ar fi pentru imobilul din Kiseleff 51 sau pentru Ambasador. Saptamana trecuta, membrii comisiei s-au dus la IGP si au depus o plangere, dar degeaba ", a mai spus Basescu.

CONTRAATAC. Pe de alta parte, consilierii municipali ii cer demisia primarului general, pe motiv ca acesta a dus in mod constient administratia locala in pragul falimentului. "Motivele demisiei membrilor Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 sunt puerile, nu se incearca decat scaparea de raspundere. Basescu incearca sa creeze o stare de nemultumire in randul populatiei inainte de alegeri, pentru ca apoi sa canalizeze aceasta nemultumire impotriva Guvernului Nastase", a declarat Doru Giugula, seful Comisiei juridice a consilierilor generali. (Monica Andrei)

×
Subiecte în articol: eveniment