x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft vrea să achiziționeze o companie de inteligență artificială pentru 16 miliarde de dolari

Microsoft vrea să achiziționeze o companie de inteligență artificială pentru 16 miliarde de dolari

12 Apr 2021   •   10:28
Microsoft vrea să achiziționeze o companie de inteligență artificială pentru 16 miliarde de dolari

Microsoft ar putea cumpăra compania de inteligenţă artificială şi tehnologie de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications pentru 16 miliarde de dolari, au declarat surse anonomie, scrie Reuters.

Firma Nuance este din Burlington, Massachusetts, și ar putea fi evaluată la 56 dolari pe acţiune, o primă de 26% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri. Aceasta a ajutat la lansarea celebrului asistent vocal Siri de la Apple. Compania produce soft pentru diverse sectoare, de la îngrijirea sănătăţii la industria auto.

În anul 2016, Microsoft a plătit 26,20 miliarde de dolari pentru LinkedIn.

De la începutul anului, acțiunile Nuance au urcat cu 3,4% la Bursa de la New York, iar capitalizarea sa bursieră este de circa 13 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au înregistrat un avans de 15%, iar capitalizarea sa de piaţă este de 1.930 miliarde de dolari, a doua cea mai ridicată din lume, după Apple.

Totodată, Nuance, cunoscută pentru softul de recunoaştere vocală Dragon, a înregistrat un profit net de 91 milioane de dolari și venituri de 1,48 miliardde de dolari în 2020.

 

×
Subiecte în articol: Microsoft nuance