x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Inventatori japonezi au realizat o țesătură care ar putea distruge coronavirusul

Inventatori japonezi au realizat o țesătură care ar putea distruge coronavirusul

05 Iun 2020   •   14:49
Inventatori japonezi au realizat o țesătură care ar putea distruge coronavirusul
Sursa foto: Czegl

Două companii japoneze, Murata Manufacturing şi Teijin Frontier, au produs o țesătură care poate distruge microbii, virușii și bacteriile, transmite AFP.

Denumit "PIECLEX", materialul poate fi folosit pentru crearea de articole vestimentare, capabile să distrugă mirosurile corporale, dar și echipamente de protecţie cum sunt măşti sanitare.

Propritățile acesteia constau în folosirea mişcării pentru a produce mici cantităţi de electricitate, care este posibilă prin întinderea şi contracţia ţesăturii, în timpul mişcărilor realizate în mod obişnuit de o persoană, în cantităţi atât de mici încât ele nu pot fi simţite de către purtător, dar sunt suficiente pentru distrugerea bacteriilor, microbilor şi virusurilor care s-ar afla deasupra sau în interiorul ţesăturii.

"Am putut să împiedicăm proliferarea sau chiar să facem să devină inofensive 99,9% dintre bacteriile şi virusurile pe care am testat noul material", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Murata Manufacturing.

Materialul este dorit deja de interes producătorii de îmbrăcăminte sportivă, articole de igienă de tipul scutecelor şi măştilor de protecţie şi chiar de cei din domeniul aplicaţiilor industriale, precum producătorii de filtre.

Inventatorii japonezi vor să se asigure că ţesătura este capabilă să anihileze virusul SARS-CoV 2.

Deocamdată însă, cele două companii nu reușesc să obțină mostre de COVID-19 pentru a realiza testele, din cauza regulilor foarte stricte ce vizează gestionarea bolilor infecţioase.

×