x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce s-a întâmplat cu fondatorul Alibaba. China încearcă să oprească speculațiile privind dispariția acestuia

Ce s-a întâmplat cu fondatorul Alibaba. China încearcă să oprească speculațiile privind dispariția acestuia

20 Ian 2021   •   11:20
Ce s-a întâmplat cu fondatorul Alibaba. China încearcă să oprească speculațiile privind dispariția acestuia

Fondatorul gigantului chinez în tehnologie Alibaba ar fi fost văzut în public, ieri, pentru prima oară din luna octombrie 2020, potrivit unei postări video a mediei de stat, transmite Reuters.

Filmul are 50 de secunde și îl prezintă pe Jack Ma vorbind unui grup de 100 de învăţători din zone rurale.

Atât compania, cât și fundația sa de caritate au confirmat știrea, că acesta ar fi luat laprte la un eveniment online pentru pedagogii de la sate. Cu această ocazie, el a anunțat că își extinde activitățile filantropice. 

"În aceste zile, am studiat şi reflectat împreună cu colegii mei. Suntem mai hotărâţi ca oricând să ne dedicăm educaţiei şi carităţii", spune Jack Ma.

Miliardarul chinez a apărut ultima dată în public la Shanghai, în cadrul unui forum. Cu această ocazie a criticat sistemul de reglementare din această țară, fapt grav pentru autoritățile comuniste din Beijing. Ca urmare, a fost suspendată de la listarea publică societatea Ant Group, parte a grupului Alibaba. Operațiunea era evaluată la 37 de miliarde de dolari. Mai mult, în luna decembrie 2020 a început o anchetă antitrust.

Prin urmare, specualțiile despre dispariția antreprenorului chinez n-au încetat să apară. Sunt voci care spun că acesta ar fi fost omorât ori că s-ar afla în închisoare. 

×
Subiecte în articol: alibaba jack ma