x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Programul de spectacole din septembrie al Teatrului German de Stat Timișoara

Programul de spectacole din septembrie al Teatrului German de Stat Timișoara

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Sep 2020   •   20:02
Programul de spectacole din septembrie al Teatrului German de Stat Timișoara

Teatrul German de Stat Timișoara își deschide sala de spectacole! Noua stagiune a Teatrului German de Stat Timișoara va începe în această toamnă cu două reprezentații jucate pe scenă, care se vor desfășura în conformitate cu dispozițiile de siguranță și distanțare pe timp de pandemie, formulate de instituțiile abilitate.

Astfel, primul spectacol este sâmbătă, 24 septembrie 2020, ora 19:30 – Jurnal de România. Timișoara, producție regizată de Carmen Lidia Vidu.

Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe  experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre  momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

Tot în 24 septembrie 2020, de la ora 19.30, de data aceasta pe Facebook, Teatrul German va transmite online spectacolul de dans contemporan Connecting Pleasures, concept și coregrafie de Lavinia Urcan și Beatrice Tudor, producție Unfold Motion, parte a unui turneu național care se va desfășura în mai multe orașe din țară.


„Connecting Pleasures a pornit ca o cercetare subiectivă asupra plăcerii-așa cum este percepută în mod individual de fiecare. Intervievând diferiți oameni, am colectat idei cu care am jonglat pe parcursul procesului de lucru, lăsând mai degrabă corpurile să preia și să prelucreze informația. Spectacolul este un punct de vedere personal al performerilor și trebuie asimilat ca atare.”

 

Apoi, miercuri, 28 septembrie 2020, ora 19:30, vom juca În umbra uitării, producție în regia Simonei Vintilă.

În umbra uitării este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne.Textul însăilează povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecate la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale acestei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate, rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora. 

 

 

 

×