x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ziua Shakespeare, la Casa Artelor Dinu Lipatti

Ziua Shakespeare, la Casa Artelor Dinu Lipatti

22 Apr 2021   •   13:04
Ziua Shakespeare, la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită la o nouă Ediție Online a Programului „Zilele Multiculturalității” de Ziua Shakespeare, sâmbătă, 24 aprilie, orele 19:00, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Casa Artelor Dinu Lipatti este Centrul Cultural al Capitalei dedicat Artelor clasice, iar „Ziua Shakespeare” este un bun prilej de a celebra frumusețea și genialitatea creației pe care a lăsat-o lumii unul dintre cei mai mari scriitori ai umanității. William Shakespeare a fost poet, dramaturg și actor englez și, deși nu este cunoscută cu exactitate data nașterii, aceasta este atribuită zilei de 23 aprilie din anul 1564. Este numit poetul național al Angliei, opera sa vastă a fost tradusă în aproape toate limbile vorbite, iar piesele sale sunt jucate mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg în întreaga lume.

De la orele 19:00 vă invităm să urmăriți Recitalul Extraordinar intitulat „Shakespeare și Muzica”, susținut de soprana Marta Sandu, tenorul Andrei Lazăr, pianista Mădălina Florescu, violonistul Cristian Balaș și actorul Cristian Iacob. În program au fost incluse arii din operele „Romeo și Julieta” de Charles Gounod, „Macbeth”, „Otello” și „Falstaff” de Giuseppe Verdi, libretele acestor opere fiind inspirate de piesele omonime scrise de Willliam Shakespeare. De asemenea, Recitalul include și unele dintre cele mai iubite sonete shakespeariene. Evenimentul, în care muzica se îmbină perfect cu poezia, a avut loc în anul 2018 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum puteți urmări acest Recital în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook.

Vă invităm să fim împreună în această zi și să celebrăm geniul lui Shakespeare, care reușește la 457 de ani de la naștere să influențeze gândirea și simțirea societății moderne prin operele pe care le-a creat, piesele sale jucându-se pretutindeni cu un succes care crește odată cu trecerea anilor.

×
Subiecte în articol: Casa Artelor Dinu Lipatti