x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Soprana Teodora Gheorghiu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Soprana Teodora Gheorghiu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Iun 2021   •   19:56
Soprana Teodora Gheorghiu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

La mai puțin de un an de la Gala de operă susținută în cadrul proiectului Sibiu Opera Festival, celebra soprană Teodora Gheorghiu se alătură din nou muzicienilor sibieni pentru un concert simfonic programat joi, 17 iunie 2021, la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu. Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe platforma iabilet.ro!

 

 

În 12 septembrie 2020, publicul sibian a putut să o asculte pe Teodora Gheorghiu, în cadrul Galei de Operă a proiectului Sibiu Opera Festival, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu și dirijorul Adrian Morar.  În această săptămână faimoasa soprană Teodora Gheorghiu revine la Sibiu și va prezenta un program cu lucrări semnate de W. A. Mozart.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii care i-a influenţat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal “George Enescu” de la Bucureşti, dar şi a prestigioasei Queen Elizabeth Competition şi primind bursa de studii Herbert von Karajan.

Conducerea muzicală a concetului este asigurată de dirijorul turc Cem Mansur. Director artistic al Orchestrei Naționale de Tineret din Turcia, Cem Mansur este și președinte al Ipswich Choral Society, a doua cea mai veche instituție de acest gen din Anglia. În 2010 a fost director artistic (muzică și operă) al ”Istanbul - Capitală Europeană a Culturii”.

 

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 și 40 de lei. Informații la tel. 0735566486. Purtarea măștii de protecție este obligatoarie pentru publicul prezent la concert. Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în sală.

 

 

×