x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Roman Polanki solicită arest la domiciliu

Roman Polanki solicită arest la domiciliu

02 Oct 2009   •   00:00
Roman Polanki solicită arest la domiciliu

Noi informaţii în cazul arestării lui Roman Polanski. Avocaţii regizorului acuzat că a violat o minoră în urmă cu 31 de ani vor să obţină în instanţă dreptul de a-l muta din penitenciar în...vila lui din staţiunea montana Gstaad.



În prezent, Polanski se află într-o închisoare din Elveţia. Însă, dacă cererea avocaţilor lui va fi soluţionată favorabil, regizorul şi-ar putea ispăşi o parte din pedeapsă în propriul domiciliu. Roman Polanski deţine o vilă luxoasă în staţiunea elveţiană Gstaad, scrie TMZ.com, citat de Antena3.

Regizorul francez de origine poloneză, Roman Polanski, a fost arestat în Elveţia, în baza unui mandat american ce datează din 1978. Atunci, cineastul a recunoscut în faţa unei instanţe din Los Angeles că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani.

După ce a petrecut o lună în închisoare, Polanski a plecat în Europa şi de atunci nu a mai pus piciorul pe pământ american, pentru a evita o nouă arestare.

În momentul arestării, regizorul, în vârstă de 76 de ani, se afla în Elveţia pentru a primi un premiu în cadrul Festivalului de Film de la Zurich. Informaţia privind reţinerea sa a fost anunţată de către organizatorii festivalului.

În ultimii 30 de ani, Roman Polanski a locuit în Franţa, iar în 2002, regizorului i s-a acordat, în absenţă, premiul Oscar pentru filmul Pianistul.

×
Subiecte în articol: film