x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O nouă provocare la Palatul Mogoșoaia - Concursul Internațional de arte plastice și literatură Martha Bibescu

O nouă provocare la Palatul Mogoșoaia - Concursul Internațional de arte plastice și literatură Martha Bibescu

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Mai 2021   •   17:52
O nouă provocare la Palatul Mogoșoaia - Concursul Internațional de arte plastice și literatură Martha Bibescu

Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, organizează a doua ediție a Concursului Internațional de arte plastice și literatură care poartă numele fascinantei prințese Martha Bibescu, una din cele mai distinse personalități ale aristocrației europene a secolului al XX-lea.

Competiția se adresează iubitorilor libertății absolute reprezentată de imaginație, în încercarea de a descoperii noi talente îndrăgostite de universul culorilor, formelor, expresiilor și literelor.

Competiția se va desfășura exclusiv on-line, iar participanții, fără limită de vârstă, vor fi împărțiți pe 3 categorii de vârstă și două mari discipline: arte plastice și literatură. Fotografiile lucrărilor (pictură, desen, tehnici mixte), creațiile literare (poezie, eseu) și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise în perioada 26 aprilie – 25 mai 2021, pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com.

 

Întrecerea artistică are trei perioade de înscriere (26 aprilie -  8 mai 2021, 9 – 20 mai 2021 și 21 – 25 mai 2021) Amănunte despre condițiile de participare la acest concurs găsiți pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-inscrieri/

In acestă perioadă grea, dominată de pandemia care bulversează sute de milioane de oameni, acest concurs dă un imbold evadării din monotonia acestor zile, prin intermediul artei, al creației.

Lucrările premiate în urma jurizarii realizate de nume importante ale culturii române: artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin, curatoarea și criticul de artă Mădălina Mirea, scriitoarea Simona Antonescu, jurnalistul Sebastian Crăciun vor intra în noua Galerie virtuală de pe www.asociatiaprovalores.ro și vor putea fi admirate de foarte mulți oameni, care la rândul lor se vor bucura de frumos.

Cele mai bune 18 lucrări, vor fi expuse în casa prițesei Martha Bibescu, în spațiile încărcate de frumos și de istorie ale Palatului Mogoșoaia, iar vernisajul va avea loc în deschiderea Mogoșoaia ClasicFest 2021, la începutul lunii iunie. Tot cu ocazia vernisajului și festivității de premiere, cele mai valoroase nouă lucrări literare vor fi aduse la cunoștința publicului, în cadrul unui spectacol lectură.

Până în prezent s-au alăturat Mogoșoaia ClasicFest ediția a X-a : ARBO Residence Mogoșoaia, Heidi și Profi.

 

×